Tavaszi kamilla nyalóka ...
Hozzávalók:
2 evőkanál kukoricaszirup
1 csésze cukor
2-3 csepp aroma olaj
1/2 csésze víz
ételszínezék
Elkészítés:
Első lépésként alaposan mosd meg a kamillát, ezután teríts szét porcukrot egy tepsire, és készíts lenyomatokat, formákat rá!
Egyesítsd a cukrot, és kukoricaszirupot a vízzel! Keverd addig, amíg a cukor teljesen feloldódik! Forrald fel a keveréket 290 fokig! Vedd le a tűzről, majd add hozzá az aromát és színezéket! Öntsd a keveréket, az előkészített porcukor lenyomat formába (a képen látható módon)! Helyezz mindegyik közepébe egy kamillavirág fejet, majd a műanyag pálcikákat, ezután még egyszer önts rájuk egy pici keveréket, hogy magukba tudják zárni a virágot! Hagyd kihűlni, majd töröld le a porcukrot a nyalókákról! Öblítsd le őket egy kevés vízzel, hogy ne maradjon rajtuk cukor!
Forrás:


Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése